Carob



Just nu äter (läs frossar) vi carobchoklad och drömmer om att skapa vår egna raw choklad.
Avnjöt nyss resterna av träningssopppan blandat med spenatstuvning, gottgottgott!

Carob görs av fruktköttet som sitter närmast kärnorna i frukten från Johannesbrödträdet. Smaken påminner mycket om kakao.  Jämfört med choklad innehåller carob 3 gånger mer kalcium, en tredjedel mindre kalorier och 17 gånger mindre fett. Det innehåller även mycket magnesium, vitamin A, B1 och B2.
I Sverige finns ännu inte raw carob men genom internet kan allt beställas.

Chokladen ovan är gjord på kakaosmör, carob och lite sojamjöl - endast. Vi köper vår choklad på Astrid och aporna, en ekologisk affär i centrala malmö. De säljer även rent carobpulver, 100 g för en tjuga. Bättre får man leta länge efter.
 De har även massor av ekologiska godsaker i lösvikt, dock oftast till ett billigare pris än konventionella varor i vanliga affärer. De har bla. torkade sojabönor, gojibär, kikärtor och sojafärs i lösvikt.


Träningssoppan

VEGAN

Underbar soppa som gör sig själv samtidigt som man stretchar i köket. För de proteinräknande så kan det ju tilläggas att röda linser innehåller 25 g protein per 100 g. (flintastek som ätes av vissa proteinfrälsta som påstår att inget går upp mot en reeedig stek innehåller, tyvärr för dem och deras äckelfilosofi, inte ens 19 g protein per 100 g)


Ingredienser:

röda linser efter behov
1 tärning buljong
3 vitlöksklyftor
en eller två klickar yofu

Gör så här:

Koka linserna i ca 10 min i buljong
Häll ev. av extra vatten, ev. tillsätt extra vatten 
Pressa i vitlöken
Krydda med ingefära, chili, vitpeppar och örtsalt
Mixa för en krämig soppa
Servera med en klick yofu och en macka

RSS 2.0