Morotssoppa

VEGAN RAW


Idag blev det en snabb soppa med god orientalisk smak. Biofoods lantbuljong utan jäst är obligatorisk till morötter!
Ingredienser (2 pers)

2 stora morötter
5 soltorkade tomater
gurkmeja
buljong
Gör så här:
Riv eller skär morötterna i bitar (beroende på hur bra mixer du har)
Lägg i soltorkade tomater och kryddor
Mixa
Toppa med lite nötter och bladspenat

Sushi

VEGAN RAW
Lunchen för någon dag sedan bestod av rå sushi. Skillnaden mellan vanlig vegansushi och rå sushi är det kokta riset, soyan och de rostade noriarken. Här fuskade vi dock med vanliga rostade ark pga pengabrist pga arbetsbrist. Vi gjorde en fyllning (istället för ris) på avokado. Man skulle kunna göra någon goja på nötter och kanske testa råris också, men då avokade är så gott så dög detta bäst.
Till 2 råisar
Fyllning
4 avokados
en bit purjolök, ca 5 cm
buljong (vi använder lantbuljong till allt)
salt
grönsaker, ex. paprika, morot, gurka, tomat
+ noriark att rulla i (helst orostade)
Gör så här:

mixa avokadon med purjolöken och krydda med buljong och salt.
Klipp till lagom bitar av noriarken. Bre bitarna med avokadogojan. Lägg på strimlade grönsaker och rulla ihop!
Servera med soya och furi kake (Mer traditionellt skall sushi serveras med inlagd ingefära och wasabi men furi kake är godare att doppa i tycker vi!)

Frukost

VEGAN RAW
'


Så var det dags att ta upp bloggandet lite igen. Just nu har vi gått och blivit nykära i raw food och lever ytterst aktivt raw; rawbloggar, rawmat, rawböcker...
Huden är vackrare än någonsin och jag har blivit så pigg så det nästan är irriterande (speciellt om jag äter rå choklad......)
Frukosten idag bestod av en levande müsli i form av frukt och blötlagda nötter - vi var mätta i timmar!

Ingredienser:
en näve nötter
en banan
en clementin
lite kokos och kanel på toppen

Gör så här:

Hacka bananen.  Lägg i en skål, på med nötterna och clementinen. Toppa med kanel, kokos och cashewmjölk. (på bilden även en bit kokoschoklad)


RSS 2.0