Carob



Just nu äter (läs frossar) vi carobchoklad och drömmer om att skapa vår egna raw choklad.
Avnjöt nyss resterna av träningssopppan blandat med spenatstuvning, gottgottgott!

Carob görs av fruktköttet som sitter närmast kärnorna i frukten från Johannesbrödträdet. Smaken påminner mycket om kakao.  Jämfört med choklad innehåller carob 3 gånger mer kalcium, en tredjedel mindre kalorier och 17 gånger mindre fett. Det innehåller även mycket magnesium, vitamin A, B1 och B2.
I Sverige finns ännu inte raw carob men genom internet kan allt beställas.

Chokladen ovan är gjord på kakaosmör, carob och lite sojamjöl - endast. Vi köper vår choklad på Astrid och aporna, en ekologisk affär i centrala malmö. De säljer även rent carobpulver, 100 g för en tjuga. Bättre får man leta länge efter.
 De har även massor av ekologiska godsaker i lösvikt, dock oftast till ett billigare pris än konventionella varor i vanliga affärer. De har bla. torkade sojabönor, gojibär, kikärtor och sojafärs i lösvikt.


Kommentarer
Postat av: Michaela

Aaah shit!! Var senast på Astrid och Aporna IDAG, visste inte att de hade carobpulver där! Som jag har letat, tack för tipset!

2011-02-13 @ 00:59:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0