Havretårta

VEGAN  RAW  SUPER

Den här tårtan är egentligen inte mycket mer än en utpressad chokladbollssmet, fast med den skillnaden att det är en bättre smet än den klassiska med mycket socker. 
 Här använder vi istället mycket kakao och havregryn som gör den plötsligt nyttig och mättande så du inte föräter dig på denna mumsiga sötsak. 
 Rörsockret ger mersmak och munsbitarna skall tuggas väl då de bara blir sötare för sockret mals mellan tänderna och ger en härlig sötma som inte känns sådär sötsliskig utan snarare rent och naturligt.

 Miljötips:
 Tänk på att använda ekologisk och fairtrade-märkt kakao (kung markattas är ett gott tips)

Mjölkfritt smör är bra bra. Mjölk är inte så härligt för naturen för korna fiser ut massor av metangas i onödan, vem behöver dricka deras slaggprodukter? (Mildas mjölkfritt är väldigt bra fetter i, även deras eko-smör är bra och fritt från mjölk)

Ingredienser:

200g mjölkfritt smör
8dl havregryn (ta en dl efter en och smaka av tills önskat resultat.)
1/2-3/4 dl rörsocker
3/4 dl kakao

Gör så här:
Ta allt och arbeta ihop det till en "jämn" smet.
Ready to eat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0