Hamburgerkväll

VEGAN



Så där på fredagen körde vi lite hamburerkväll (tonåringar som vi är...) dock gör vi allt själva istället för halvfabrikat. Vi gör ett rågbröd som vi använder som bröd, orkar man inte slänga ihop ett helt bröd så funkar något annat grovt bröd hur bra som helst! Vår hamburgerdressing är en variant på yoghurt istället för på majonäs (för att vi var lite bekväma) och ketchupen är ett snabbrecept. Ät med favoritgrönsaker, och glöm inte att byta ut den hemska salladen mot den näringsrika spenaten!

Rågbröd:
25 g jäst
5 dl soyghurt
1 msk olja
1 msk honung
5 dl rågmjöl
salt
lite vatten

Gör så här:
Lös upp jästen i lite fingervarmt vatten
Blanda i resten av ingredienserna
Smöra en form och häll i degen
Jäs i 45 min
Grädda i 1 timme på 200 grader


 
Burgare:
300g Sojafärs (ca 75g torkad)
1 potatis (vi testade morot i dessa, därav orange färg, dock gick det inte så bra...)
soya
buljong (vi kladdar i en halv fond du chef för extra smak)

Gör så här:
Väll sojafärsen (om du inte har färsk okara)
mixa sojafärsen med en kokt potatis och resten av ingredienserna
forma till biffar och stek i lite olja


Pommes:

Miljötips:
  Använd gärna oljan som blir kvar i burken då man ätit upp alla soltorkade tomater. Oljan har väldigt god smak och är så onödig att slänga!

Ingredienser:
några potatisar

olja
vatten
paprika
salt

Gör så här:
Strimla potatisen fint och häll ut i en stor form.
Blanda oljan med kryddor och kasta in i ung på 200 grader i ca 30 min


Ketchup
:
1 dl tomatpuré
5 msk honung
1½ tsk salt
2 msk äppelcidersvinäger
1 msk vatten

Gör så här:
Blanda allt samman, krydda eventuellt


Hamburgerdressing:
2-3 dl soyghurt
1 msk olja
1msk bostonguka
1tsk äppelcidervinäger
lite ketchup/chilisås
örtsalt


Kommentarer
Postat av: agnes

jag måste bara säga att eran blogg var typ bäst, är glad att jag hittade hit! (:

2010-02-19 @ 18:57:33
URL: http://agneesshh.blogg.se/
Postat av: moa

naaaanbröd!

2010-03-29 @ 16:42:05
URL: http://petitantilope.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0