Pizza

VEGAN




En god pizza med mycket fyllning och tunn botten går hem hos de flesta, och här gör vi en vällfylld pizza som mättar och nästan påminner om en paj med sin rika fyllning.

Miljötips:

Köp torkad sojafärs, du får mer för pengarna plus att nästan all sojafärs som finns att hitta fryst är "Hälsans kök" och dessa kommer från Israel som väll ändå är onödiga att stötta? Sen kan man ju även tala om plasten man sparar då man köper mer åt gången


Ingredienser:
(Då smaken är olika skriver vi inte ut exakta mått på fyllningen, höfta fram er egna blandningar och se vår som inspiration)

Fyllning:
Passerade tomater
Sojafärs
Lök
Veganost (cheddar style använder vi)
Röd pesto

Botten:
(Gör degen så pass lättarbetad att den nästintill lossnar från bunkens kanter.)
5dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
2dl vatten
2msk olja
½tsk salt


Gör så här:

Börja med degen. Blanda alla inredienser till en deg och arbeta ut till en tunn botten på en plåt med bakplåtspapper.
Bryn färsen och löken med lite olja och kryddor.
Bred ut passerade tomater på botten, fyll sedan på med färsen och löken
Klicka ut pesto lite överallt över pizzan och avsluta sedan med riven eller skivor av veganost.
Sätt in i ungnen i ungefär 10 minuter och sen är det klart.


Kommentarer
Postat av: Melan

Vilken fin blogg.

keep up the good work

2009-09-21 @ 12:45:03
URL: http://melblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0