Nöt och havremjölk

               VEGAN (RAW)




Detta är ett väldigt fint alternativ till vanlig mjölk och är rikt på fiber och bra fetter. Smaken varierar beroende på vad för nötter du använder eller om du gör det endast på havre, då kan det bli lite grötsmak på det hela. Men om man gillar det så är det som gjort för den personen. Vår personliga favorit är nog cashewnötter, men i detta inlägget görs den på mandel som har en tendens att ge en liten bitter smak, däremot en god sådan!

Miljötips:

Släng inte nötterna/nötmassan som stannar kvar i silen! Använd de till annat,  exempelvis nötsmör, dipp (inlägg om hur man gör smöret kommer snarast) m.m. Ekonomiskt och resursbesparande.

Ingredienser:



1dl havregryn eller nötter, beroende på vad du vill göra, eller fifty fifty.
1 tsk rörsocker (vaniljsocker)
1tsk olja
1 krm salt
7dl-1liter vatten, pröva er fram.

Gör så här:




Lägg först allt i mixern och kör i ca 2 minuter.





Sila sedan genom en kökshandduk ner i en kastrull, eller om man vill ha den raw så är den färdig vid det här laget. Vi kokar den för den ska tjockna lite och få lite mer konsistens.
Koka sedan någon minut tills du märker att den är lite tjockare och sockra lite mer eller salta om det behövs.

Sen är den färdig! Mjölken är helt underbar varm, koka gärna chailatte på den.








Kommentarer
Postat av: kruse

nötter :(

2009-09-03 @ 09:20:18
URL: http://kruseojons.blogg.se/
Postat av: amanda och ida

vilka underbara bilder!! åh, vi vill göra smöret. och mjölken. kram

2009-09-05 @ 11:01:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0