Avokadosoppa


VEGAN     (RAW om man tar vatten under 47 grader så)






Denna soppa passar som en förrättssoppa om du vill stråla med en trerätters, fast snabbt och lätt.
Till den lätta lunchen eller kvällsmat passar den även perfekt, gjorde själv nyss en som jag ska hälla i en termosmugg till lunch imorgon. Perfekt att hälla i sig om man saknar lunchrast eller veganlunch ej finns tillgänglig på arbetsplatsen. Sen är den ju så lätt att göra så det går på nolltid också.
Här på bilden har vi lagt till lite alger på toppen.

Miljötips:

Soppan behöver inte koka utan det funkar att endast hälla på kokande vatten, precis som nudlar. Och då använder vi enklast och miljösmartast en vattenkokare.

Ingredienser: (2 port.)

3 avokados
cirka 6 dl vatten
1 grönsaksbuljongstärning
lite citronsaft
kryddor
en skvätt olja

Gör så här:

Gröp  ur avokadosen och lägg ner det i en liten kastrull.
Sen mosar/ hackar du akovadon lätt (lättare att mixa då men deta moment är inte nödvänligt) med lämpligt instrument, t.ex. en gaffel eller sked.
Koka vattnet och häll på avokadon.
Lägg i buljongentärningen
Häll i olja, lite citronsaft och krydda med peppar och örtsalt.
Mixa med en stavmixer i kastrullen.
Klart!


Kommentarer
Postat av: My

gött!! satt nyss och funderade på vad jag skulle äta ikväll, och har några nästan övermogna avokados hemma ;P

2009-09-29 @ 19:03:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0