Äppelkaka

VEGAN




Väldigt krämig och mättande äppelkaka må vi säga! Finns inte mycket mer att tillägga än att den är otroligt god.
Miljötips:

Använd gärna den hemgjorda mjölken om ni nu har det. Smakar utmärkt!
Ta gärna svenska äpplen, eftersom det är säsong för det nu, närproducerat osv. Ni fattar vinken!

Ingredienser:

Botten:
4 dl mjöl
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
1dl rapsolja
2 dl sojamjölk/havremjölk
1tsk kanel
1krm ingefära
3-4 svenska äpplen

Glasyr:
2pkt naturell cream cheese, tofuline
2dl florsocker
4tsk vaniljsocker

Gör så här:

Blanda alla torringredienser så det fördelas jämnt.
Blanda i resten av ingredienserna till botten.
Skala äpplena och skiva tunt. Lägg sedan de i formen.
Häll över smeten och in med den i ugnen på 175 grader, 20 minuter.
Rör till sist ihop glasyren till en jämn smet.
Bre ut på färdig, svalnad kaka.
Ät den gärna kyld

Testa även att finhacka ett av äpplena och rör ner i smeten för mer allmän äppelsmak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0